Boden Basket Po 03-05

Referat: KFUM Skellefteå - Boden Basket Po 03-05

Match två under första adventshelgen, den 2 december 2018.
Skellefteå borta, något vi varnade för. Skellefteå hade vunnit på hemmaplan mot bl.a. Höken som vi förlorat mot.
Många tankar hos coacherna före matchen men vi bestämde att spela vårt spel och vara aggressiva och hålla uppe tempot. Med andra ord så började vid med att jaga dem på hela plan. De tog ledningen med 8-4 och då vi inte var riktigt på med fötterna. När vi sedan fått fart på fötterna och fått upp vår aggresivitet och gör det vi pratat om, ”stäng passningsbanorna” så vände vi på spelet. Efter 1:a perioden 19-11 till oss.
När vi då fått till försvaret fortsatte vi på samma sätt. 2:a blev 25-11 til oss och totalt 44-22 i halvlek.
Bra jobb av killarna och en period stängde vi verkligen ”butiken” när vi jobbade på hela plan.
Efter 3:e som slutade 28-8 till oss valde vi att backa för att få träna zon och man-man på halva plan i 4:e samt att mer sätta upp våra anfall. De gick också till zon och gav oss först lite problem innan grabbarna löst den knuten.
Sista perioden slutade med 15-6 till oss och matchen totalt 36-87.
Bra jobbat av killarna.
En stor eloge till Skellefteå som verkligen kämpade och försökte hela matchen.

Från dessa två dagarnas matcher såg vi ett antal saker vi behöver jobba mer på i vårt anfall och i vårt försvar.
1-1 situationer och att alla är med på de saker vi gör.
Till veckan tränar vi bara onsdag och torsdag så killarna hinner plugga och vila kropparna.